Intrebari frecvente

Raspunsuri la toate intrebarile tale

GENERALE

Cine poate sa faca scoala de soferi?
Oricine doreste, atat timp cat este apt din punct de vedere medical, psihologic iar cazierul ii permite acest lucru.

Cat dureaza cursurile ?
In functie de categoria pe care doresti sa o obtii perioada minima este de 1 saptamana pentru categoria B extins, 2 saptamani pentru categoriile AM, BE si CE, 4 saptamani pentru categoriile A1, A2, A, B, si C si 6 saptamani pentru categoria D.

Care este varsta minima pentru inscriere?
In cazul categoriillor AM, si A1 varsta minima este de 16 ani, in cazul categoriilor A2, B, BE sau B96 te poti inscrie de la 18 ani. Tot la 18 ani poti sa te inscrii si pentru categoriile C si CE cu conditia sa ai permisul pentru categoria B obtinut. De la 20 de ani poti face categoria A (daca ai de cel putin 2 ani categoria A2), la 21 de ani poti obtine permisul pentru categoriile D si DE iau de la 24 de ani categoria A. Legea permite insa inscrierea la cursuri inainte cu 3 luni, examenul urmand sa fie sustinut doar odata cu implinirea varstei minime legale.

Ce studii sunt necesare pentru a putea face scoala de soferi?
Deocamdata se poate face cu orice fel de  studii. 

DESPRE COSTURI

Cat costa scoala de soferi?
Tarifele pentru scoala de soferi difera in functie de categoria pe care vrei sa o obtii. O lista completa cu toate categoriile gasesti in sectiunea „Tarife”.

Exista reduceri sau oferte speciale?
Da, in anumite situatii sau perioade pot fi active anumite oferte speciale sau reduceri, acestea vor fi marcate atat in sectiunea „Oferte active” cat si in sectiunea „Tarife”.

Se poate platii in rate?
Da, oferim cursantilor nostrii 3 modalitati de plata in rate dupa cum urmeaza: plata in pana la 3 rate lunare direct la scoala de soferi, plata in 6 rate lunare cu cardul Star BT de la Banca Transilvania si plata in pana la 12 rate lunare prin partenerul nostru TBI Credit.

Trebuie platit si carburantul?
Nu, carburantul este inclus in pret, nu exista alte costuri ascunse.

Ce este inclus in pret?
Tarifele includ orele de legislatie, orele de conducere pe simulator (pentru categoria B), orele de conducere in trafic, carburantul, intocmirea dosarului si prezentarea la primul examen.

Ce alte costuri presupune obtinerea permisului?
Pentru a putea face scoala de soferi ai nevoie de un aviz medical pe care il poti obtine de la un laborator de analize medicale acreditat pentru astfel de analize (aproximativ 80-150 lei), de un aviz psihologic care poate fi obtinut de la scoala (aproximativ 40 lei) si de taxa pentru eliberarea permisului care se plateste odata cu verificarea dosarului si sustinerea examenului teoretic la DRPCIV (68 lei).

DESPRE INSCRIERE

Cum pot sa ma inscriu?
Pentru inscriere poti folosi sectiunea de „inscrieri” de pe site, poti suna la numarul de telefon 0735 95 95 95 pentru a solicita o programare sau poti sa ne faci o vizita la sediul nostru din Tirgu Mures, str. Targului, nr. 18.

Care sunt actele necesare pentru inscriere?
Pentru inscriere ai nevoie doar de actul de identitate.

Ce trebuie sa fac dupa ce mam inscris?
Dupa inscriere incepi cursurile efectiv. Vei incepe cursurile de legislatie rutiera si cele de conducere pe simulator (daca este cazul), dupa care vei continua cu conducerea in trafic.

Pot sa ma inscriu la motocicleta si in sezonul rece?
Da, inscrierile raman deschise pe toata perioada anului, dar cursurile de conducere in poligon sau pe traseu se suspenda din 01 noiembrie pana in 01 martie (sau pana cand temperatura medie creste peste 10 grade celsius). Apropo, verifica lista de preturi in aceasta perioada, de obicei avem oferte si reduceri pentru inscrierile din extrasezon.

DESPRE EXAMEN

Cum se desfasoara examenul?
Examenul este impartit in 2 sau chiar 3  probe in cazul categoriilor A1, A2, sau  A. Prima proba este proba teoretica care presupune rezolvarea unui chestionar din 26 de intrebari la care trebuie sa raspunzi corect la minim 22 pentru categoriile B, C, si D, unul cu 20 de intrebari la care sunt necesare 17 raspunsuri exacte pentru categoriile AM, A1, A2 sau A sau un chestionat din 11 intrebari care se poate promova cu nu mai putin de 9 raspunsuri corect pentru categoriile BE, CE sau DE. Dupa examenul teoretic se sustine examenul practic care consta in condus propriuzis al autoturismului in trafic. Candidatii care sustin examenul pentru una dintre categoriile A1, A2 sau A trebuie sa sustina si un examen de poligon.

Cu ce autoturism voi sistine examenul practic?
Examenul practic se sustine pe autoturismul pe care sa facut scolarizarea.

Cum ma programez la examen?
Dupa terminarea scolarizarii, scoala iti va inmana dosarul cu care vei putea sustine examenul. Examenul teoretic se poate da in zilele de luni, marti si joi la DRPCIV pe baza de numar de ordine sau de programare online. Examenul practic se va stabili dupa promovarea examenului teoretic si va fi programat de lucratorul de la DRPCIV.

Ce trebuie sa fac daca nu reusesc sa promovez examenul teoretic?
Daca ai picat examenul teoretic poti sustine un nou examen, dar nu mai repede de 15 zile calendaristice.

Ce trebuie sa fac daca nu reusesc sa promovez examenul practic?
Daca nu ai promivat examenul practic grebuie sa achizitionezi minim 6 ore (3 sedinte) de conducere in trafic iar dupa aceea poti sa te programezi pentru un nou examen.

DESPRE CURSURI

Cat dureaza cursurile teoretice si cand se desfasoara ele?
Cursurile teoretice au loc zilnic iar programul orelor de legislatie va fi publicat la finalul fiecarei saptamani pentru saptamana care urmeaza. Durata cursurilor este de aproximativ 1-3 ore, in functie de capitolul sau capitolele care se predau.

Unde se desfasoara cursurile teoretice?
Cursurile de legislatie se desfasoara la sediul nostru din Tirgu Mures, str. Targului, nr. 18

Cum pot sa folosesc simulatorul auto si care este tariful?
Orele pe simulator pot fi facute de catre orice elev care este inscris la cursurile noastre pentru obtinerea permisului de conducere categoria B si este GRATUIT in limita a 3 ore. Daca se doresc mai multe ore de conducere pe simulator sau daca elevul nu este inscris la cursurile noastre tariful este de 50 de lei / ora

Cat dureaza o sedinta de conducere in trafic?
O sedinta de conducere in trafic dureaza 2 ore didactice a cate 50 de min deci in total 100 de min.

Eu lucrez si as putea face orele doar dupamasa, se poate?
Da, programul orelor de conducere se stabileste impreuna cu instructorul iar orele se pot programa in functie de disponibilitatea ta.

Pot sa fac scoala de soferi pe un autoturism cu cutie automata?
Da, scoala noastra dispune si de autoturisme dodate cu transmisie automata.

Daca fac scoala pe autoturism cu cutie automata pot conduce un autoturism cu cutie manuala?
Nu, la sectiunea observatii permisul va avea codul 78 ceea ce inseamna ca vei puta conduce doar un autovehicul cu transmisie automata.

Ce trebuie sa fac daca am obtinut permisul pe cutie automata si vreau un permis fara codul 78 cu care sa pot conduce si o masina cu transmisie manuala?
Daca ai obtinut permisul pe un autoturism cu cutie de viteze automata si ai codul 78 pe permis, pentru a putea obtine un permis fara restrictie trebuie doar sa efectuezi 3 sedinte de conducere in cadrul scolii si sa te reprogramezi la un nou examen practic (doar examenul de traseu, nu trebuie susutinut examenul teoretic si nici nu este necesara efectuarea unei noi scolii de soferi)