Categoria A1

1.990 lei

Motocicleta cu capacitatea cilindrica de maxim 125 cmc si o putere a motorului de maxim 11 kw. Rapostul putere / greutate nu poate depasii 0,1 kw/ kg sau triciclu cu puterea motorului de maxim 15kw.

Descriere

Motocicleta cu capacitatea cilindrica de maxim 125 cmc si o putere a motorului de maxim 11 kw. Raportul putere / greutate nu poate depasii 0,1 kw/ kg sau triciclu cu puterea motorului de maxim 15kw. Avantajul major al acestei categorii este ca se poate obtine de la varsta de 16 ani. Posesorul permisului de conducere pentru categoria A1 poate conduce si vehicule din categoria AM. 

Cursul

Cursul pentru categoria A1 dureaza aproximativ 4 saptamani si este impartit in 2 parti. Cursul teoretic (24 de ore sau mai mult) si cursul practic. Pregatirea practica pentru categoria A1 se realizeaza atat in poligonul scolii cat si in trafic, insofit de unul dintre instructorii nostrii.

Examenul

Examenul pentru aceasta categorie consta din 3 probe, una teoretica, una practica de indemanare in poligon si una practica de conducere in trafic. La proba teoretica cursantul trebuie sa rezolve un chestionar aleator format din 20 de intrebari. Pentru a fi declarat admis sunt necesare minim 17 raspunsuri corecte. Durata maxima in care poate fi rezolvat chestionarul este 20 de minute. Proba practica se sustine in prezenta unui examinator pe poligon pentru inceput (ca sa fie declarat admis cursantul trebuie sa parcurga probele poligonului intr-un interval de timp de maximum de 3 minute si 30 de secunde), urmand ca dupa ce cursantul este declarat admis sa se sustina proba de conducere in oras unde cursantul va trebui sa dovedeasca ca a acumulat cunostintele necesare pentru a putea manevra autoturismul in siguranta si ca totodata cunoaste regulile codului rutier.

Inscriere

Varsta minima: 16 ani sau cu 3 luni inainte (urmand ca examenul sa se poata sustine doar dupa implinirea varstei de 16 ani).

Acte necesare: Pentru inscriere sunt necesare doar actul de identitate.

Dupa inscriere elevul trebuie sa mai aduca la scoala si urmatoarele documente: aviz medical, aviz psihologic si cazier judiciar.

Modalitati de plata

Plata poate fi facuta atat integral cat si in rate dupa cum urmeaza:

  • In 3 rate direct la scoala (prima rata la inscriere iar celelalte doua la maxim 30 de zile una de cealalta. Plata trebuie sa fie facuta in intregime pana la finalizarea si ridicarea dosarului);
  • In 6 rate lunare prin cardul de cumparaturi Star BT de la Banca Transilvania;
  • In 12 rate lunare prin partenerul nostru TBI Credit (raspunsul cererii se primeste in aproximativ 1 ora)

Platile se poate face cash sau cu cardul la sediul nostru ori prin transfer bancar in unul dintre conturile noastre (daca alegeti aceasta variante de plata cereti contul de la operatorul cu care tineti legatura)

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare? Foloseste formularul de mai jos si vom raspunde in cel mau scurt timp.

Testimoniale