Categoria B96 extins (4250 kg)

500,00 lei

Ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca mai mare de 750 kg. Masa maxima admisa a ansamblului nu trebuie sa depaseasca 4250 kg. Pentru acesta categorie nu este necesar examenul.

Descriere

Categoria B extins (4.250 kg) da dreptul posesorului sa tracteze cu un autovehicul din categoria B o remorca a carei masa maxima admisa este mai mare de 750 kg, atat timp cat masa maxima admisa a ansamblului nu depaseste 4.250 kg. La stabilirea greutatii ansamblului se vor lua in calcul greutatile inscrise in certificatele de inmatriculare ci nu greutatea reala a incarcaturii. Avantajele majore pentru care multa lume opteaza pentru aceasta categorie in detrimentul categoriei BE este ca se obtine foarte rapid si ca nu este necesar examenul. 

Cursul

Cursul pentru categoria B extins (4.250 kg) dureaza aprox 1-2 saptamani. Dupa terminarea cursurilor cursantul trebuie sa se prezinte la DRPCIV pentru a schimba permisul. Dupa schimnarea permisului, la categoria mentiuni a permisului va exista un cod, anume codul 96 cee ce inseamna ca posesorul permisului a urmat cursurile necesare in cadrul unui scoli de soferi si ca poate tracta o remorca a carei masa maxima admisa depaseste 750 kg iar ansamblul total nu depaseste 4.250 kg.

Examenul

Pentru obtinerea acestui cod de permis nu este necesara sustinerea vreunui examen. Examinarea se face in cadrul scolii in timpul cursurilor. Dupa terminarea cursurilor cursantul trebuie sa se prezinte la DRPCIV pentru a schimba permisul si adaugare codului 96, cod care atesta dreptul de a conducee un ansamblu format dintr-un autovehicul din categoria B si o remorca a carei masa maxima admisa este mai mare de 750 kg iar masa maima admisa a ansamblului nu depaseste 4.250 kg.

Inscriere

Varsta minima: 18 ani

Acte necesare: Pentru inscriere sunt necesare doar actul de identitate si permisul de conducere categoria B (daca este cazul)

Modalitati de plata

Plata poate fi facuta atat integral cat si in rate dupa cum urmeaza:

 • In 3 rate direct la scoala (prima rata la inscriere iar celelalte doua la maxim 30 de zile una de cealalta. Plata trebuie sa fie facuta in intregime pana la finalizarea si ridicarea dosarului);
 • In 6 rate lunare prin cardul de cumparaturi Star BT de la Banca Transilvania;
 • In 12 rate lunare prin partenerul nostru TBI Credit (raspunsul cererii se primeste in aproximativ 1 ora)

Platile se poate face cash sau cu cardul la sediul nostru ori prin transfer bancar in unul dintre conturile noastre (daca alegeti aceasta variante de plata cereti contul de la operatorul cu care tineti legatura)

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare? Foloseste formularul de mai jos si vom raspunde in cel mau scurt timp.

Testimoniale

 • positive review  recomand! multumesc Tavi esti the best!

  Jakab Tunde Avatar Jakab Tunde
  noiembrie 26, 2018

  positive review  Am avut placerea si norocul de a avea un intructor care mi-a fost mult mai mult de atat , Laurentiu Stroe , un om deosebit care m-a invatat asa cum trebuie soferia , recomand cu incredere !

  Silviu Chirtes Avatar Silviu Chirtes
  noiembrie 1, 2019

  positive review  Super Driver, școala de șoferi care îți oferă o experiență genială în ceea ce privește obținerea permisului. Un colectiv minunat, foarte bine organizat și, de asemenea, profesional. Recomand cu toată căldura alegerea acestei școli, inclusiv a instructorului Suciu Marius, căruia îi mulțumesc pentru răbdare, dedicație și îndrumarea excepțională. 💯

  Mihaela Maier Avatar Mihaela Maier
  octombrie 28, 2021
 • positive review  Recomand cu incredere scoala de soferi Super Driver! Sunt foarte multumita de toate serviciile pe care mi le-au oferit, atat pe parcursul orelor de legislatie, cat si la orele de conducere. Este singura scoala de soferi, actuala din Targu Mures, la care ai posibilitatea de a te preevalua inaintea sustinerii traseului. Astazi am sustinut examenul si am fost admisa din prima la proba practica si vreau sa ii multumesc, in special, instructorului meu Gherendi Iacob pentru rabdarea avuta, indrumarea si sustinerea oferita, dar si intregii echipe. Sunteti niste oameni deosebiti. Multumesc! 😊

  Roxana Avram Avatar Roxana Avram
  februarie 4, 2019

  positive review  Dragi viitori soferi.A-ti optat pentru scoala de soferi Super Driver pentru a invata arta de a conduce?Atunci felicitari pentru ca a-ti facut cea mai buna alegere.Aici ve-ti gasi o echipa de profesionisti pe care va puteti baza.Va spun din proprie experienta deoarece si eu sunt o proaspat sofer si sunt fericit ca am reusit sa promovez examenele , asta datorita unui om minunat,un profesor si un instructor desavarsit, caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale, pentru rabdarea si calmul de care a dat dovada, precum si pentru incurajarile de care chiar aveam nevoie. Va multumesc din suflet d-le Iacob .Multumesc si d-nei Anca ca a fost linga mine cind aveam nevoie.Nu il uit nici pe Domnul Vacaru care mi-a fost alături . Va multumesc a-ti fost pentru mine ca o familie.Din punctul meu de vedere a-ti castigat licitatia de ceea mai buna scoala de șoferi din Targu Mures . Ii sunt recunoscator si Domnului profesoru de legislatie Aldea Dan .Bravo Felicitări Super Driver !!!!

  Nacu Stefan Adrian Avatar Nacu Stefan Adrian
  ianuarie 27, 2019

  positive review  Recomand Cosmin Mureșan!!!

  Adrian Toth Avatar Adrian Toth
  iulie 31, 2019
 • positive review  Recomand cu încredere SuperDriver! L-am avut ca instructor pe Nasca Bogdan, un om de nota 100! Mulțumesc mult!🎉😁

  Mădălina Laslo Avatar Mădălina Laslo
  ianuarie 31, 2022

  positive review  Recomand Super Driver!!! L-am avut ca instructor pe Suciu Marius, un adevărat profesionist și un OM de nota 10! Îi mulțumesc pentru răbdarea și sprijinul acordat!

  Amanda Balasa Avatar Amanda Balasa
  februarie 1, 2022

  positive review  Recomand cu încredere 🤩Instructori buni și reușite pe măsură

  Veronica Ciocarlan Avatar Veronica Ciocarlan
  noiembrie 8, 2018
 • positive review  Recomand scoala Super Drive!! Moldovan Marius instructor auto!!

  Almasan Alex Avatar Almasan Alex
  martie 10, 2021

  positive review  Recomand cu mare căldură aceasta scoala de șoferi. Ambele examene le-am promovat din prima. Cel mai mare multumesc i se datorează instructorului meu Silviu Nendrean care a fost lângă mine în fiecare moment cu sustinere, încurajare, informații prețioase la toate întrebările adresate. YOU ARE THE BEST!!!

  Togan Nicoleta-Roxana Avatar Togan Nicoleta-Roxana
  ianuarie 5, 2022

  positive review  5⭐ Vă mulțumesc pentru experiența utilă și plăcută, o echipă profesionistă. Îi mulțumesc în special instructorului Laurențiu Stroe. Recomand Școala de șoferi Super Driver.

  Bianca Morarean Avatar Bianca Morarean
  noiembrie 12, 2018
 • positive review  Multumesc Super Drive si instructorului Morar Cristian

  Kiraly Iuliana Andreea Avatar Kiraly Iuliana Andreea
  octombrie 20, 2021

  positive review  O scoala formidabila cu staff profesionist.Multumesc instructorului Vacaru Doru care s-a ocupat formidabil de mine si m-a ajutat sa obtin permisul,avand rabdare si ajutandu-ma sa ma corectez unde greseam.Cursurile de legislatie formidabile,usor de inteles si bine structurate.Recomand oricui care doreste ca obtina carnetul sa apeleze la ei!Cei mai tari 🙂

  Sebi Precup Avatar Sebi Precup
  august 5, 2017

  positive review  Marius Moldovan e un instructor foarte bun, care te ajută, îți explică fiecare greșeală și unele chestii care te vor ajuta mult în viata de șofer și este foarte prietenos! Dacă vreți sa învățați să șofați cum trebuie, vi-l recomand pe Marius Moldovan de la Super Driver, Târgu Mureș.

  Michael George Avatar Michael George
  iunie 2, 2021
 • positive review  Best school drive in town 🤘. Un loc unde întâlnești doar profesioniști gata sa îți vina in ajutor pentru a lua permisul de conducere cu brio. Recomand cu încredere! Mii de mulțumiri in special instructorului Doru Vacaru pentru răbdare și profesionalism!

  Ana-Maria Lubeniță-Enache Avatar Ana-Maria Lubeniță-Enache
  decembrie 17, 2018

  positive review  Recomand scoala de soferi Super Driver,azi am trecut cu bine si peste examenul practic.Multumesc Super Driver, si in special D-lui instructor Octavian Tutuianu,un om cu multa rabdare si bun simt si un caracter de apreciat.

  Filip Buftea Avatar Filip Buftea
  noiembrie 6, 2020

  positive review  Am reușit sa obțin permisul datorită instructorului Suciu Marius,un om de nota 10,calm,răbdător și care te face sa ai încredere în tine!!Recomand școala, recomand pe Suciu Marius cu toată încrederea!!

  Anna Barabás Avatar Anna Barabás
  martie 31, 2022
 • positive review  Pe langa materialul didactic de care dispune fiecare elev in parte si profesionalismul de care dau dovada instructorii sa obții permisul cu este o adevarata joaca! RECOMAMD CU TOATA INCREDEREA ACEASTA SCOALA! Multumesc Super Driver!!

  Silviu Moldovan Avatar Silviu Moldovan
  septembrie 10, 2020

  positive review  Eu le-as da mai multe stele insa sunt maxim 5 din pacate :). Sunt o echipa de oameni tineri și frumoși, instructori de nota 10*, foarte deschiși in a-i invata și pe alți doritori tot ce tine de tainele ascunse ale circulației pe doua roti si nu numai! Recomand cu încredere cursurile acestei minunate scoli!!! Ps felicitări pentru profesionalismul de care dați dovada!!!! 😘🤗

  Ursuț Elisabeta Avatar Ursuț Elisabeta
  septembrie 6, 2018

  positive review  5 stele pentru scoala de soferi Super Driver si 5 stele pentru Cosmin! Multumesc!

  Laura Negru Avatar Laura Negru
  septembrie 7, 2018
 • positive review  5 stele pentru Super Driver şi cea mai călduroasă recomandare pentru cel mai fain şi profi instructor, Paul Cosmin Silaghi! Jos pălăria! Încep cu şcoala! Vreau să îi mulțumesc Ancăi pentru ajutor şi pentru promptitudine şi profesorilor de la cursurile de legislație pentru explicațiile complete. Suporturile de curs au fost foarte bine structurate, aplicația şcolii şi mediul de învățare m-au ajutat să înțeleg şi să îmi însuşesc foarte rapid toate noțiunile pentru a deveni un participant la trafic pregătit iar materialele video care au însoțit noțiunile teoretice sunt foarte bine făcute şi de un real ajutor! O şcoală adaptată zilelor în care trăim, într-un oraş european, care se foloseşte eficient de tehnologie pentru a pregăti şoferi buni! Şi am ajuns la Paul Cosmin Silaghi, cel mai fain instructor pe care îl puteam nimeri 🙂 Încă de la început am simțit că am în dreapta mea un prieten, foarte bine pregătit, calm şi calculat care mi-a explicat foarte bine ce am de făcut, cum să folosesc eficient maşina, cum să reacționez la toate situațiile din trafic, cum să corectez anumite greşeli, cum să execut corect toate manevrele, care mi-a arătat şi alte repere decât cele clasice, care a structurat foarte eficient orele de conducere în aşa fel încât am ajuns să conduc în tot oraşul dar şi în afara lui, am învățat să fiu atentă la toți factorii şi să conduc lin şi cu încredere. Faptul că a inclus în orele de pregătire şi o simulare de examen m-a făcut să scap de orice emoții la examenul propriu-zis şi pentru asta îi mulțumesc din suflet. Am condus foarte frumos şi la examen şi promit că o să îl fac mândru şi în calitate de şofer! Pentru mine şcoala de şoferi a fost o experiență faină şi acum SUNT ŞOFER!

  Calina Maria Purje Avatar Calina Maria Purje
  august 4, 2020

  positive review  Super mulțumită de alegerea făcută! O echipă de profesioniști dedicată în totalitate acestui domeniu. Mulțumesc pentru răbdare și profesionalism, Cipri Lupea! Mulțumesc Super Driver pentru permisul luat din prima!!! 🎉🎉🚘

  Morar Luminiţa Avatar Morar Luminiţa
  iulie 8, 2019

  positive review  Recomand cu incredere scoala de șoferi Super Driver. Dacă îți dorești să susții orele de condus in liniște, calmitate cat si explicabile %100, iti recomand cu incredere maxima instructorul Suciu Marius!

  Aurellya Mca Avatar Aurellya Mca
  iulie 27, 2020
 • positive review  Am avut parte de o experienta super și am rămas plăcut surprinsa de implicarea tuturor de la Super Driver. Recomand cu mare drag instructorul Marius Moldovan care a fost calm și a avut răbdare cu mine, datorita lui am reușit și îi mulțumesc din suflet. 5☆ sunt mult prea puține 🤩

  Petronela Naste Avatar Petronela Naste
  mai 18, 2022

  positive review  Cea mai bună școală de șoferi..Cel mai bun instructor Stroe Laurențiu...îți multumesc pentru rabdare și pentru tot ce m-ai învățat...recomand cu înceredere Super-Driver...merită toate felicitările pentru ceea ce fac🎊🎉

  Lavinia Gabor Avatar Lavinia Gabor
  februarie 21, 2019

  positive review  Scoala foarte buna, se ocupa serios, meticulos si rapid de elevi, multumesc Superdriver, si instructorilor mei Ionut Brihan, si Paul.

  Darius Pescari Avatar Darius Pescari
  septembrie 27, 2021
 • positive review  Recomand cu încredere. Mii de mulțumiri instructorului Ciprian Lupea care m-a făcut să merg cu drag la fiecare ședință. Este foarte calm, răbdător și dispus sa explice de câte ori este nevoie. Dacă crezi că nu ai reuși să iei permisul din prima, încă nu l-ai cunoscut pe el. ☺️

  Ioana Ciontos Avatar Ioana Ciontos
  mai 29, 2019

  positive review  Multumesc Super Driver! Multumesc instructorului Marius Moldovan pentru toata sustinerea si ajutorul acordat!!🙌

  Cata Ungur Avatar Cata Ungur
  octombrie 28, 2021

  positive review  cei mai bunii!!! #Toganel Constantin

  Marian Gangal Avatar Marian Gangal
  martie 16, 2020