Categoria BE

990 lei

Ansamblu de vehicule format dintr-un vehicul tragator din categoria B si o remorca mai mare de 750 kg. Masa maxima autorizata a vehiculului tragator, cat si masa maxima autorizata a remorcii nu poate fi mai mare de 3500 kg (3500 kg + 3500 kg).

Descriere

Este categoria care permite tractarea unei remorci dupa un autoturism din categoria B (cel mai intalnit caz este tractarea trilere-lor). Atat masa maxima admisa a autoturismului cat si a remorcii nu trebuie sa depaseasca 3.500 kg. Practic greutatea totatala a ansamblului poate sa ajunga pana la 7.000 kg. Pentru stabilirea masei maxime admise se va la lua in calcul greutatea inscriptionata in certificatelor de inmatriculare ale autoturismului si al remorcii nu greutatea reala a acestora.

Cursul

Cursul pentru aceasta categoria dureaza aproximativ 2-3 saptamani si cuprinde 2 parti. Prima parte care incepe odata cu inscrierea este cursul teoretic, urmat de cel practic, de conducre in trafic. 

Examenul

Examenul consta din 2 probe, una teoretica si una practica. La proba teoretica cursantul trebuie sa rezolve un chestionar aleator format din 11 de intrebari. Pentru a fi declarat admis sunt necesare minim 9 raspunsuri corecte. Durata maxima in care poate fi rezolvat chestionarul este 15 de minute. Proba practica se sustine in prezenta unui examinator si se va sustine in oras unde cursantul va trebui sa dovedeasca ca a acumulat cunostintele necesare pentru a putea manevra autoturismul in siguranta si ca totodata cunoaste regulile codului rutier. Examenul se sustine pe autoturismul si remorca pe care s-a efectuat pregatirea practica in cadrul scolii.

Inscriere

Varsta minima: 18 ani.

Acte necesare: Pentru inscriere sunt necesare doar actul de identitate si permisul de conducere (daca este cazul).

Dupa inscriere elevul trebuie sa mai aduca si la scoala si urmatoarele documente: aviz medical, aviz psihologic si cazier judiciar.

Modalitati de plata

Plata poate fi facuta atat integral cat si in rate dupa cum urmeaza:

  • In 3 rate direct la scoala (prima rata la inscriere iar celelalte doua la maxim 30 de zile una de cealalta. Plata trebuie sa fie facuta in intregime pana la finalizarea si ridicarea dosarului);
  • In 6 rate lunare prin cardul de cumparaturi Star BT de la Banca Transilvania;
  • In 12 rate lunare prin partenerul nostru TBI Credit (raspunsul cererii se primeste in aproximativ 1 ora)

Platile se poate face cash sau cu cardul la sediul nostru ori prin transfer bancar in unul dintre conturile noastre (daca alegeti aceasta variante de plata cereti contul de la operatorul cu care tineti legatura)

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare? Foloseste formularul de mai jos si vom raspunde in cel mau scurt timp.

Testimoniale