Categoria AM

690 lei

Moped, scooter dotat cu un motor a curui capacitate cilindrica este mai mica de 50 cmc si videza maxima, prin constructie, nu poate depasii 45 km/h. Deasemenea masa maxima nu poate depasii 350 kg.

Descriere

Vehicul cu doua sau trei roti, care este echipat cu un motor cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3 sau cu un motor electric, a carui putere nominala continua maxima nu depaseste 4 kW, carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km/h, dar nu depaseste 45 km/h. Masa proprie a vehiculului nu depaşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Cea mai cunoscuta denumire pentru aceastra categorie este „scuter”. In legislatia de specialitate o sa intalnim denumirea de „moped”.

Cursul

Cursul pentru categoria AM dureaza aproximativ 2-3 saptamani si consta intr-un curs de legislatie rutiera (24 ore) si pregatirea practica, care se efectueaza in poligonul scolii special amenajat (8 ore). 

Examenul

Examenul pentru categoria AM consta in 2 probe, una teoretica si una practica. La proba teoretica cursantul trebuie sa rezolve un chestionar aleator format din 20 de intrebari. Pentru a fi declarat admis sunt necesare minim 17 raspunsuri corecte. Durata maxima in care poate fi rezolvat chestionarul este 20 de minute. Proba practica se sustine in poligon in prezenta unui examinator. Va fi declarat admis cursantul care reuseste sa faca probele din poligon in maxim 2 min.

Inscriere

Varsta minima: 16 ani sau cu 3 luni inainte (urmand ca examenul sa se poata sustine doar dupa implinirea varstei de 16 ani).

Acte necesare: Pentru inscriere sunt necesare doar actul de identitate.

Dupa inscriere elevul trebuie sa mai aduca la scoala si urmatoarele documente: aviz medical, aviz psihologic si cazier judiciar.

Modalitati de plata

Plata poate fi facuta atat integral cat si in rate dupa cum urmeaza:

  • In 3 rate direct la scoala (prima rata la inscriere iar celelalte doua la maxim 30 de zile una de cealalta. Plata trebuie sa fie facuta in intregime pana la finalizarea si ridicarea dosarului);
  • In 6 rate lunare prin cardul de cumparaturi Star BT de la Banca Transilvania;
  • In 12 rate lunare prin partenerul nostru TBI Credit (raspunsul cererii se primeste in aproximativ 1 ora)

Platile se poate face cash sau cu cardul la sediul nostru ori prin transfer bancar in unul dintre conturile noastre (daca alegeti aceasta variante de plata cereti contul de la operatorul cu care tineti legatura)

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare? Foloseste formularul de mai jos si vom raspunde in cel mau scurt timp.

Tetimoniale