Categoria B (automat)

2.390 lei

Autoturism din categoria B dotat cu o cutie de viteze automata. Posesorul acestui tip de permis poate conduce doar autovehicule cu transmisie automata. Ulterior se poate trece la permisul categoria B prin sustinea unu nou exaemn de traseu (fara sala).

Descriere

Autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 Kg, al caror numar de locuri pe scaune, in afara locului conducatorului, nu este mai mare de 8 si care este dotat cu transmisie automata sau ansamblul care sa nu depaseasca 3.500 kg si sa fie  format dintr-un autovehicul tragator din categoria B şi o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste  750 kg.

Posesorii acestei categorii obtin permsul de conducere cu restrictia (cod 72) ceea ce inseamna ca pot conduce doar un autoturism dodat cu cutie de viteze automata. Totusi, acestea pot face trecerea de la permisul cu restrictie la unul fara restrictii foarte simplu, trebuie sa urmeze cursurile unui scoli de soferi cel putin 6 ore si sa se programeze si sa sustina un nou examen de traseu, fara sala, fara scoala de soferi (doar 6 ore de conducere a unui autoturism cu cutie manuala)

Cursul

Cursul pentru categoria B (automat) dureaza minim 4-5 saptamani. Acesta este impartit in 2 parti dupa cum urmeaza: Cursul de legislatie (ore nelimitate) si cursul de conducere in trafic (minim 30 de ore). La aceasta categorie, elevii nostrii primesc si 3 ore de conducere BONUS pe singurul simulator auto din judet. Cursul de legislatie va fi facut inaintea celui de conducere in trafic. Orele bonus pe simulator se pot efectua imediat dupa inscriere, adica odata cu cursul de legislatie.

Examenul

Examenul pentru categoria B consta din 2 probe, una teoretica si una practica. La proba teoretica cursantul trebuie sa rezolve un chestionar aleator format din 26 de intrebari. Pentru a fi declarat admis sunt necesare minim 22 raspunsuri corecte. Durata maxima in care poate fi rezolvat chestionarul este 30 de minute. Proba practica se sustine in prezenta unui examinator si se va sustine in oras unde cursantul va trebui sa dovedeasca ca a acumulat cunostintele necesare pentru a putea manevra autoturismul in siguranta si ca totodata cunoaste regulile codului rutier. Examenul se sustine pe autoturismul pe care s-a efectuat pregatirea practica in cadrul scolii.

Inscriere

Varsta minima: 18 ani sau cu 3 luni inainte (urmand ca examenul sa se poata sustine doar dupa implinirea varstei de 18 ani).

Acte necesare: Pentru inscriere sunt necesare doar actul de identitate si permisul de conducere (daca este cazul).

Dupa inscriere elevul trebuie sa mai aduca si la scoala si urmatoarele documente: aviz medical, aviz psihologic si cazier judiciar.

Modalitati de plata

Plata poate fi facuta atat integral cat si in rate dupa cum urmeaza:

  • In 3 rate direct la scoala (prima rata la inscriere iar celelalte doua la maxim 30 de zile una de cealalta. Plata trebuie sa fie facuta in intregime pana la finalizarea si ridicarea dosarului);
  • In 6 rate lunare prin cardul de cumparaturi Star BT de la Banca Transilvania;
  • In 12 rate lunare prin partenerul nostru TBI Credit (raspunsul cererii se primeste in aproximativ 1 ora)

Platile se poate face cash sau cu cardul la sediul nostru ori prin transfer bancar in unul dintre conturile noastre (daca alegeti aceasta variante de plata cereti contul de la operatorul cu care tineti legatura)

Intrebari si raspunsuri
Ai o intrebare? Foloseste formularul de mai jos si vom raspunde in cel mau scurt timp.

Testimoniale