Categoria D

2.400 lei

Autobuz, autocar sau microbuz. Autovehicul destinat transportului de persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune asa cum este el definit in legislatia de specialitate.

*Tariful poate sa difere in functie de categoriile de permis pe care cursantul le poseda in momentul inscrierii.

Descriere

Autovehicul destinat transportului de persoane cu peste 9 locuru. Practic este vorba despte orice fel de autobuz, autocar sau microbuz. Pentru a lucra in acest domeniu al transportului de persoane este necesar si obtinearea atestatului profesional.

Cursul

Cursul pentru categoria D dureaza intre 4 si 10 saptamani in functie si de categoriile de permis pe care cursantul le poseda. Cursul este impartit in 2 parti. Prima parte o reprezinta cursul teoretic cu care se incepe imediat dupa inscriere urmand mai apoi cursul practic de conducere in trafic.  Dupa terminarea pregatirii scoala elibereaza dosarul cu care cursantul se poate adresa DRPCIV pentru examinare.

Examenul

Examenul consta din 2 probe, una teoretica si una practica. La proba teoretica cursantul trebuie sa rezolve un chestionar aleator format din 26 de intrebari. Pentru a fi declarat admis sunt necesare minim 22 raspunsuri corecte. Durata maxima in care poate fi rezolvat chestionarul este 30 de minute. Proba practica de conducere in trafic se sustine in prezenta unui examinator iar cursantul va trebui sa dovedeasca ca a acumulat cunostintele necesare pentru a putea manevra autocarul in siguranta si ca totodata cunoaste si respecta regulile codului rutier. Examenul se sustine pe autoturismul pe care s-a efectuat pregatirea practica.

Inscriere

Varsta minima: 21 ani.

Acte necesare: Pentru inscriere sunt necesare doar actul de identitate si permisul de conducere.

Dupa inscriere elevul trebuie sa mai aduca si la scoala si urmatoarele documente: aviz medical, aviz psihologic si cazier judiciar.

Modalitati de plata

Tariful pentru aceasta categori poate sa difere in functie de categoriile de permis pe care cursantul le poseda. Calculatorul pentru tarife, in functie de categoriile posedate este disponibil dupa apasarea butonului „Inscriere”.

Plata poate fi facuta atat integral cat si in rate dupa cum urmeaza:

  • In 3 rate direct la scoala (prima rata la inscriere iar celelalte doua la maxim 30 de zile una de cealalta. Plata trebuie sa fie facuta in intregime pana la finalizarea si ridicarea dosarului);
  • In 6 rate lunare prin cardul de cumparaturi Star BT de la Banca Transilvania;
  • In 12 rate lunare prin partenerul nostru TBI Credit (raspunsul cererii se primeste in aproximativ 1 ora)

Platile se poate face cash sau cu cardul la sediul nostru ori prin transfer bancar in unul dintre conturile noastre (daca alegeti aceasta variante de plata cereti contul de la operatorul cu care tineti legatura)

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare? Foloseste formularul de mai jos si vom raspunde in cel mau scurt timp.

Testimoniale