Acest curs a luat naștere pentru ca din experiența noastră acumulată în ani mulți de activitate am observat că șoferii, mai ales cei la început de drum, nu se asugură deloc sau daca o fac, se asigură ineficient atunci când se deplasează spre autoturism, urcă sau coboară. Din această cauză există riscul ca aceștia să se pună în pericol pe ei sau pe ceilalți participanți la trafic.

Așadar, colegul nostru Doru Văcaru, explică în acest curs video cum anume trebuie sa ne asigurăm astfel încât sa rămânem în siguranță.

 

Cursul video

Cursul in varianta text

Prezentare

Salut, sunt Doru Vacaru, sunt instructor auto si moto la scoala de conducatori Super Driver din Tg Mures si in cele ce urmeaza vom discuta despre cat de importante sunt asigurarile, chiar si atunci cand te deplasezi pe jos, spre autoturism. De acest subiect? Pentru ca zilnic,  o multime de accidente rutiere au loc din cauza neatintei conducatorilor sau a pasagerilor, atunci cand acestia se deplaseaza spre autoturism, urca sau coboara. Iata deci, la ce anume ar trebui sa fim foarte atenti atunci cand ne deplasam spre autoturism, urcam sau coboram.

 Pentru a fi cat mai simplu, am pregatit o serie de video-uri,  din care se poate vedea exact la ce anume trebuie sa acordam importanta, care sunt pasii si care este ordinea lor. Primul dintre ele va exemplifica  cum trebuie sa procedezi pentru a fi in siguranta atunci cand doresti sa urci in autoturism.

 

1. Urcarea 

In imagini vedem conducatorul auto, care, inainte de a patrunde pe carosabil se asigura si porneste spre autoturism doar atunci cand, pe strada, nu circula alte vehicule. Odata juns langa portiera, se asigura din nou fara sa stanjeneasca in vreun fel traficul, asteapta sa treaca toate autoturismele aflate trecere in acel moment, si deschide usa doar cand este 100% sigur.

In imagini vedem conducatorul auto, care, inainte de a patrunde pe carosabil se asigura si porneste spre autoturism doar atunci cand, pe strada, nu circula alte vehicule. Odata juns langa portiera, se asigura din nou fara sa stanjeneasca in vreun fel traficul, asteapta sa treaca toate autoturismele aflate trecere in acel moment, si deschide usa doar cand este 100% sigur.

 

2. Coborarea

Continuam seria de explicatii cu elementele importante pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cobori din autoturism, deoarece si aceasta manevra este cel putin la fel de importanta ca si urcarea.

Conducatorul nostru incepe manevra de coborare cu asigurare temeinica in oblinda. Acesta deschide portiera cu mana dreapta tocmai pentru ai oferi ocazia sa se asigure din nou, peste umar . Coborarea 100% sigurura este atunci cand din spate nu circula alte autoturisme.

 

3. Greseli vrecvente – Neasigurarea la inrarea pe carosabil

Pentru a intelege importanta acestor elemente si cat de periculos poate fi daca nu le acordam importanta necesara in celele ce urmeaza vom vedea cateva dintre cele mai frecvent  greseli care au legatura cu acest subiect si care te pot pune in pericol atat pe tine cat si pe ceilalti participanti la trafic

Prima dintre ele, este neasigurarea la patrunderea pe carosabil.

Subiectul nostru patrunde pe carosabil fara asigurare,  obligand  a utotursmului alb sa execute o manevra periculoasa de ocolire.

 

4. Greseli frecvente – Neasigurarea la deschiderea portierei

 

Urmatoarea greseala frecventa de pe lista noastra este nesigurarea la deschiderea portierei, o greseala care te poate pune in pericol atat pe tine cat si pe ceilalti participanti la trafic.

De aceasta data conducatorul nostru nu se asigura si deschida portiera, situatia periculoasa  este   evitata datorita soferului din autoturismul alb care franeaza puternic.

 

5. Greseli frecvente – Neasigurarea la coborarea din autoturism

Ultima de pe lista nostra, de aceasta data o greseala legata de coborarea din autoturism este neasigurarea in oglinda sau prin alte mijloace inaide de a deschide portiera pentru a cobora din autoturism

Conducatorul deschide usa fara asigurare. Situatia este salvata tot de catre soferul autoturismului alb.

 

5. Concluzii 

Acum, dupa ce am vazut impreuna cat de periculoasa poate fi neasigurarea atunci cand te deplasezi spre autoturism, urci sau cobori, vreau sa cred ca vei acorda atentia cuvenita subiectului si ca vei cauta, de fiecare data, cea mai sigura varianta, astfel incat sa nu te pui in pericol pe tine, sau pe ceilalti participanti la trafic.

Cursul se incheie aici, pana data viitoare rameneti in siguranta.

Cursuri asemanatoare

Adauga un comentariu