Incepatorii si soferii tineri ar avea interzis sa conduca la masini puternice. Asta prevede un nou proiect de lege depus recent de UDMR la Senat.

Legea prevede ca incepatorii o vechime in conducerea autoturismelor mai mica de 1 an sau tinerii cu varsta de sub 21 de ani vor putea conduce doar autoturisme care dezvolta o putere de maxim 100 cai putere. Nici posesorii de autoturisme electrice nu au scapat. In cazul lor autoturismele pot dezvolta maxim 75 KW.

„Odată cu aglomerarea traficului, îndeosebi în mediul urban, se simte nevoia stabilirii de reguli noi, dar şi de consolidarea unor relaţii civilizate între reprezentanţii poliţiei rutiere şi participanţii la trafic. In acest sens, considerăm că se impune dedicarea unui capitol distinct prevenţiei, atât în ceea ce priveşte atitudinea poliţiei rutiere faţă de participanţii la trafic cât şi prin implementarea de măsuri suplimentare de siguranţă pentru participanţii vulnerabili la accidente în traficul specific mediului urban (pietoni, copii’), în anul 2021 România continuând să fie pe primul loc în Uniunea Europeană la rata deceselor cauzate de accidente rutiere.” Se arata in expunerea de motive.

Articole asemanatoare