Tractoarele se vor putea conduce cu categoria B incepand cu luna martie cand vor intra in vigoare modificarile. 

Conform ordonantei de urgenta aprobata joi, 18.01.2024 s-au modificat unele acte normative referitoare la ategoriile de permis de conducere disponibile in Romania. Conform acestora soferii care detin permis categoria B vor putea conduce tractoare cu o viteza maxima de 40 km/h pe drumurile publice. Iata ce a declarat Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al executivului.

„Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusa, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteza maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”

„O altă ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern are în vedere modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole. Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteza maxima de 40 km/h pe drumurile publice şi inscrierea echivalarii categoriilor B si Tr cu categoria Tr1 in permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, fara examinare de catre autoritatea competenta.”

El a mai spus ca „aceste modificari sunt in concordanta cu Planul Naţional Strategic pentru exercitiul financiar 2023-2027, care prevede o crestere semnificativa a parcului de utilaje agricole, fapt ce generează o disproportionalitate intre numarul de utilaje şi personalul specializat”.

Declaratia in intrebime a purtatorului de cuvand poate fi vazuta aici https://gov.ro/ro/stiri/briefing-de-presa-la-finalul-edintei-de-guvern-sustinut-de-purtatorul-de-cuvant-al-guvernului-mihai-constantin

Asadar tractoarele vor putea fi conduse cu categoria B din martie, odata ce ordonanta va genera efecte. 

Articole asemanatoare